Džonson: Da je Putin žena nikad ne bi došlo do ovog ludačkog rata
Boris Džonson

Džonson: Da je Putin žena nikad ne bi došlo do ovog ludačkog rata

Britanski premijer Boris Džonson rekao je da ruski predsjednik Vladimir Putin ne bi napao Ukrajinu da je žensko, kao i da je rat “savršen primjer toksične muškosti”.

Boris Džonson je u intervjuu za njemačke medije nakon samita G7 u zamku Šlos Elmau naveo da je pol ruskog predsjednika doprinio konfliktu na istoku Evrope.

“Da je Putin žena, što očigledno nije, ali da jeste, zaista ne mislim da bi došlo do ovog ludačkog, mačo rata i nasilja”, rekao je Džonson za ZDF.

Dodao je da je to primjer toksične muškosti.

“Ako želite primjer toksične muškosti, to je ovo što on radi u Ukrajini”, rekao je Džonson.

Izjave britanskog premijera uslijedile su nakon trodnevnog samita G7 u Njemačkoj, na kom su se najbogatije zemlje svijeta obavezale da će raditi na tome da režim Vladimira Putina pretrpi još veće političke i ekonomske posljedice zbog rata u Ukrajini.

Džonson je nakon samita G-7 otišao u Madrid, na samit NATO-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.