Nikolić: Iskazana loša namjera prema Crnoj Gori, Ugovor mora štititi nacionalne interese, u suprotnom posljedice se znaju
Miloš Nikolić, Foto: DPS

Nikolić: Iskazana loša namjera prema Crnoj Gori, Ugovor mora štititi nacionalne interese, u suprotnom posljedice se znaju

Demokratska partija socijalista podržava regulisanje odnosa između države i crkve na civilizovan način koji podrazumijeva potpisivanje ugovora sa SPC kojim bi se štitili interesi države Crne Gore, saopštio je Miloš Nikolić poslanik u Skupštini Crne Gore i potparol DPS-a.

"Međutim, ono što čudi u postupku prezentovanja dokumenta pod nazivom Radna verzija Temeljnog ugovora” je očita ishitrenost i brzopletost od strane Vlade, kao i činjenica da je bez ikakve potrebe zaobiđena stručna i kompetentna javnost koja bi morala da da svoj sud i doprinos u odnosu na sadržinu ugovora koji treba da bude potpisan"; ukazao je Nikolić.

Poručuje da se na taj način pokazuje očito loša namjera prema Crnoj Gori i takav odnos prema državi neće dozvoliti.

"Srpska pravoslavna crkva ima svoje stavove koji su poznati u javnosti, kao i svoje interese koje je artikulisala više puta, te nas ne čudi da ova vjerska zajednica želi da ih postigne i kroz ovaj dokument. Ipak, primarna obaveza Vlade Crne Gore, kao druge strane potpisnice, jeste da zaštiti ono što su nacionalni interesi države. Imajući u vidu ove činjenice, očekujemo da se neće hitriti u ovom postupku i da se neće pod bilo kakvim pritiskom, donositi odluke. Postupak usaglašavanja Ugovora sa SPC mora biti inkluzivan i uključivati stručnu javnosti kako bi kroz finalnu sadržinu Ugovora između Vlade Crne Gore i SPC, uz najširi konsenzus, bili zaštićeni interesi države Crne Gore. U protivnom, znaju se posljedice", zaključio je Nikolić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.