Nikolić: Crna Gora mora da isporuči rezultate da bi dala povod za nastavak procesa proširenja
Nikolić, Foto: Screenshot

Nikolić: Crna Gora mora da isporuči rezultate da bi dala povod za nastavak procesa proširenja

Andrija Nikolić, član Predsjedništva i poslanik DPS, saopštio je danas tokom skupštinskog zasijedanja da se Crna Gora nalazi u presudnom trenutku za evropske integracije.

“Crna Gora mora da isporuči rezultate da bi dala povod za nastavak procesa proširenja. Odnosno, ukoliko uspijemo u tome, EU će morati da uzvrati. Neka to bude glavni naslov onoga kako Crna Gora tumači zaključke Evropskog savjeta”, poručio je Nikolić.

On je istakao da iako se o Crnoj Gori nije konkretno govorilo, može se reći ipak Samit EU nije dao suštinu i konkretne rezultate.

“Crna Gora i Srbija su formalno ostale na istoj koti, BiH nije dobila status kandidata, Kosovo nije dobilo viznu liberalizaciju, a Sjeverna Makedonija i Albanija nijesu dobile početak pregovora. Zašto mogli bi da se nađemo svi zajednički na jednom zaključku da se u regionu još nije dogodila kvalitetna društvena transformacija zato što političke elite nijesu u stanju da izađu u susret onome što su zahtjevi građana po pitanju evropskih integracija”, kazao je poslanik DPS-a.

On je rekao da bi se za Crnu Goru u tom smislu moglo reći da je dobar primjer, jer, kako je konstatovao, izglasavanje manjinske vlade predstavlja korak ka kompromisu i korak ka neophodnim društvenim reformama.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.