Vuković: Rano da govorim o kandidaturi za gradonačelnika;  Razmišljaju i o otvaranju autobuske linije ka aerodromu
Vuković

Jutarnji program TVCG

Vuković: Rano da govorim o kandidaturi za gradonačelnika; Razmišljaju i o otvaranju autobuske linije ka aerodromu

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković istakao je da nedoumica u smislu isticanja mandata odbornicima 6. i za gradonačelniku 31. jula nema, jer su izbori odloženi za oktobar i u tom smislu se mandati prolongiraju, tako da će sve odluke Skupštine opštine koje će biti nakon 6. jula biti legitimne. Smatra da je odlaganje izbora, odnosno objedinjavanje dobar korak, te da je rano da govori da li će se kandidovati na narednim izborima. O tome će odlučiti na organima partije.

Što se tiče podrške za osnivanje gradske opštine Zeta kaže da je njihov stav isti kao i u slučajevima Petnjice i Tuzi.

"Kritike na taj račun ne stoje, jer kritičari su imali godinu i po da nešto urade za taj kraj, a ulaganje je bilo 0 eura. Mi smo sve pripremili u formalnom smislu kako bi Skupština mogla to da izglasa. Zećani znaju ko je radio za njih i njihove interese", poručuje Vuković.

Protest Botunjana politički motivisan

Promjena lokacije za postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Botunu nije moguća, ističe Vuković, iako građani tog dijela protestuju. Kako je kazao prije desetak dana potpisali su ugovor o izgradnji postrojenja vrijedan 47 miliona eura i Podgorica bi za tri godine trebala da dobije savremen sistem za prečićavanje otpadnih voda kakvog nemaju ni neki bogatiji gradovi u regionu.

"Mi smo stvorili formalne pretpostavke, a ono što radi dio građana Botuna treba shvatiti u kontekstu ovih političkih dešavanja. Treba da shvate da će oni imati najveću korist od toga. Postrojenje će zaštititi interes i tog naselja i Morače i Skadarskog jezera. Kapaciteti postojećeg postrojenja su mali i 50 odsto otpadnih voda direktno idu u rijeku i umjesto da su srećni što ćemo imati jedan tehnološki zaokružen sistem koji će omogućiti da koristimo Moraču i zaštitimo izvorište Bolje sestre, prebacuju lopticu na polje politike", kazao je Vuković.

On je napomenuo da će kanalizacija u Tološima biti realizovana tek nakon izgradnje bulevara koji će povezati Gornju i Donju Goricu. U blizini Komanskog mosta planiran je kolektor na koji bi se povezao i taj krak.

Kazao je da raduje što će se Ministarstvo ekologije i prostornog planiranja uključiti u problem grdanje zgrade u podnožju Gorice.

"Trebalo je i prošle godine da se uključe, ali zbog odnosa tadašnjeg ministra mi nismo imali nikakav odgovor od njih. Pokušali smo da razgovara sa investitorom nudili drige lokacije ali to nije odgovaralo, a i cijena nije bila prihvatljiva i u tom smislu smo se našli u ćorsokaku. To više ne zavisi od nas, već od investitora i Vlade će da se uključi", ističe gradonačelnik.

Sa novim autobusima iskustva građana su, kaže, izvanredna. Gledali su da se uklope u postojeći red vožnje, činjenica je da su imali u planu nabavku više autobusa, ali odluka prethodne Vlade da ne odobre kredit za to je dovela do toga da se nabavi samo 16 autobusa. Taj segment je planski rađen i nabavka autobusa je bio samo posljednji korak.

"Uskoro ćemo tražiti kreditno zaduženje od četiri miliona da kupimo još autobusa i organizujemo prevoz na pravi način", kazao je on.

Napominje da razmišljaju i o otvaranju linije ka aerodromu, te da će naći način da nabave jedan manji autobus, s obzirom da je pokušaj da se autobus kojim je raspolagao Montenegro erlajs, a za koji su iskazali interesovanje, stečajana uprava dala na prodaju, iako je postojao neki načelan dogovor da se to pitanje na taj način riješi.

Izvor: RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.