Janović: Prethodna vlast tokom svog mandata ugrozila međunarodni ugled države koji je decenijama izgrađivan

Tokom današnje sjednice Skupštine Crne Gore član Predsjedništva i poslanik DPS-a Nikola Janović kazao je da su svi građani svjedoci da je prethodna vlada za vrijeme svog trajanja nanijela štetu u gotovo svim oblastima.

On je ukazao da je ta šteta možda bila najveća upravo u oblasti međunarodne politike, te da je umnogome ugrozila imidž i reputaciju ugleda koji je naša država stekla do 30. avgusta 2020. godine.

"Mislim da ćemo se svi usaglasiti da je u prethodnih decenija ponajbolja politika bila upravo u spoljnoj politici Crne Gore, jer od crnogorske nezavisnosti pa do 30. avgusta 2020. godine postali smo punopravna članica NATO, otvorili smo sva poglavlja u predpristupnim pregovorima sa EU, bili smo primjer države koja njeguje dobrosusjedske odnose u regionu i koja usaglašava sve svoje spoljnje politike sa politikama EU", rekao je Janović.

On je rekao da treba da se okrenemo našem prioritetu a to je da finalizuje sve što je potrebno da bi Crna Gora na kraju došla do toga da postane članica EU i da polako izađe iz svih ovih, kako je opisao, stranputica koje mjesecima unazad gledamo.

Janović je na kraju zaključio konstatacijom da Crnoj Gori nijesu potrebne bilo kakve regionalne inicijative, jer joj, kako je rekao, ne trebaju regionalne nego evropske integracije.  

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.