Đukanović - Čadež: Regionalna ekonomska saradnja važna

Đukanović - Čadež: Regionalna ekonomska saradnja važna

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović na današnjem sastanku sa predsjednikom Privredne komore Srbije Markom Čadežom, istakao je značaj regionalne ekonomske saradnje, veće disperzije privrednih aktivnosti i konkretne mogućnosti za investiranje u različite sektore crnogorske privrede.

Kako se navodi u saopštenju, Đukanović je ukazao  na prioritete državne politike, ciljeve ekonomskog razvoja i nastavak integracionih procesa, kako bi se dostigao evropski kvalitet života građana i puna pripadnost evropskom sistemu vrijednosti.

Predsjednik PKS Marko Čadež predstavio je aktivnosti Komore, zajedničke projekte koje si realizuju sa privrednim komorama regiona i posebno saradnju sa Privrednom komorom Crne Gore.

"Dvije privredne komore zajednički učestvuju u radu evropskih i regionalnih komorskih asocijacija, EUROCHAMBRES, ASCAME, ABC i dr", saopštio je on.

Dogovoreno je da se pruži intenzivnija podrška malim i srednjim preduzećima, kako se navodi, u pripremi aplikacija za projekte koje finansira EU, i da poslovna zajednica pripremi konkretne predloge kako podići standarde poslovanja. Zaključeno je da puno razumijevanje integracionih procesa mora biti pod zajedničkom pažnjom kreatora politika i poslovne zajednice.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.