Krivokapić: Siguran sam da Abazović u BG ide da popravi odnose i da će ga tako i dočekati
Krivokapić

"Ne čeka ga nimalo lak posao"

Krivokapić: Siguran sam da Abazović u BG ide da popravi odnose i da će ga tako i dočekati

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić odgovarao je u parlamentu, nakon Premijerskog sata, na poslanička pitanja.

Odgovarajući na pitanje poslanice DPS-a Aleksandre Vuković u  vezi sa očekivanjima od posjete Abazovića Beogradu, odnosno o odnosima Crne Gore i Sbije, Krivokapić je kazao da je siguran da premijer ide da popravi odnose i dodao da vjeruje da će ga tako i dočekati, ukazujući da to nije bio slučaj kada su dočekali bivšeg premijera Zdravka Krivokapića.

"Premijera ne čeka nimalo lak posao u Beogadu, što god bude uradio smatraću to pomakom", kazao je Krivokapić.

Odgovarajući na pitanje poslanice Demokratskog fronta Jelene Božović koja je Krivokapića pitala kada će Vlada Crne Gore povući odluku o protjerivanju ambasadora Srbije Vladimira Božovića, zbog, kako je navela, stava o Podgoričkoj skupštini 1918. , šef crnogorske diplomatije je kazao “da se ne može slaviti ukidanje jedne države i biti ambasador u njoj”.

“Ćeranje nije moja politika, a ambasador da je bio 100 puta Crnogorac, ovo je princip. Koja god vlada da je bila ovo je morala da uradi”, kazao je  Krivokapić.

Govoreći o inicijativi Otvoreni Balkan Krivokapić kaže da ima argumenata ZA i protiv i u vlasti i u opoziiciji.

AntenaM

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.