SD Bijelo Polje pokrenule peticiju: Traže da se omoguće subvencije na pelet i drva i zabrani izvoz
SD Bijelo Polje

Proslijeđena nadležnim institucijama

SD Bijelo Polje pokrenule peticiju: Traže da se omoguće subvencije na pelet i drva i zabrani izvoz

SD Bijelo Polje pokrenuo peticiju za omogućavanje korišćenja subvencija na pelet i drva, kao i zabranu izvoza peleta do kraja septembra .

Opštinski odbor Socijaldemokrata Bijelog Polja započeo je danas akciju prikupljanja potpisa podrške u cilju kontrolisanja rasta cijena peleta i ogrijevnog drveta, a za samo dva sata na gradskom trgu, peticiju je potpisalo preko 300 građana. 

"S obzirom na to da zbog nebrige aktuelne Vlade za standard i preživljavanje građana, u značajnoj mjeri ispaštaju stanovnici poprilično zapostavljenog sjevera, odlučili smo da sa ovom aktivnošću krenemo iz Bijelog Polja. Naši zahtjevi odnose se na zabranu izvoza peleta do septembra, dok se podmire potrebe stanovništa, kao i omogućavanje korišćenja subvencija na pelet i drva za ogrijev", navode u saopštenju. 

Peticija je, kako kažu, pokrenuta  da bi izašli u susret velikom broju građana s kojima svakodnevno komuniciraju, a biće proslijeđena nadležnim institucijama koje pod hitno treba da se pozabave ovom problematikom, usljed alarmalntnog divljanja cijena peleta i drva,

"Akcija je započela danas i trajaće do petka. Takođe, aktivisti Socijaldemokrata narednih dana će obići sva naselja, kako bi inicijativa došla do svakog građanina Bijelog Polja", zaključili su u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.