Ženski klub najoštrije osuđuje ponovni femicid u Crnoj Gori: Učinimo sve da na vrijeme zaustavimo nasilnike

Zločin u H.Novom

Ženski klub najoštrije osuđuje ponovni femicid u Crnoj Gori: Učinimo sve da na vrijeme zaustavimo nasilnike

Ženski klub Skupštine Crne Gore najoštrije osuđuje još jedan slučaj femicida u Crnoj Gori i izražava veliku zabrinutost zbog učestalosti ovakvih slučajeva u poslednjih godinu dana. Na žalost, sistem je negdje zatajio, izostaje preventiva te nam se, svako malo, ponavlja nasilje nad ženama i to na najbrutalniji način, saopšteno je iz Ženskog kluba.

Jutros je u Herceg Novom ugašen još jedan život, jer je svojoj bivšoj supruzi, nasilnik odlučio da sam presudi i to smrtnom kaznom.

Postavlja se pitanje, kako ovakvi psihološki profili, spremni na ovakav čin, dolaze do oružja? Da li ko vrši procjenu prije izdavanja dozvole? - upitale su iz Ženskog kluba.

Kad ove nasilnike država i društvo ne spriječe i ne prepoznaju na vrijeme, kako bi se preventivno djelovalo, moramo, ističu, kaznenom politikom da im stanemo na put.

Mislimo da je zrelo da femicid propišemo kao posebno krivično djelo u Krivičnom zakoniku Crne Gore.

"Učinimo sve da na vrijeme zaustavimo nasilnike, jer ovaj trend je postao veoma zabrinjavajući", poručeno je iz Ženskog kluba Skupštine Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.