Dodavanje chia sjemenki u vodu može vam pomoći u mršavljenju
Ilustracija

Dodavanje chia sjemenki u vodu može vam pomoći u mršavljenju

Nutricionisti imaju novi prijedlog koji bi mogao pomoći u gubitku kilograma. Nutricionistice Kerri Ferraioli i Bonnie Taub-Dix navode da u vodu trebate dodati chia sjemenke i da bi vam takav napitak mogao pomoći u mršavljenju.

Voda je prijeko potrebna za funkcionisanje našeg tijela, a može nam pomoći i u mršavljenju jer pomaže u izbacivanju toksina i masnoća iz tijela.

Ferraioli objašnjava da bi dodavanje chia sjemenki u vodu moglo pomoći u mršavljenju jer ove sjemenke imaju dovoljno zdravih masnoća te da se osoba onda može duže vrijeme osjećati sito.

Taub-Dix dodaje da ova zdrava masnoća u kombinaciji s proteinima koji se prirodno nalaze u chia sjemenkama može učiniti da se osjećate prilično siti tokom dužeg vremenskog razdoblja. Uz to, ova kombinacija neće dovesti do povećanja razine šećera u krvi.

U čašu vode dodajte dvije kašičice chia sjemenki i pričekajte tri do pet minuta da sjemenke upiju vodu i omekšaju, piše Eat this.

Ova kombinacija može ličiti i na žele, pa možda neće biti svima privlačno. No, to je normalno kada chia sjemenke dođu u kontakt s vodom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.