Toplotni talas pogodio Japan, vlasti apeluju na građani racionalnije troše električnu energiju
Ilustracija

Toplotni talas pogodio Japan, vlasti apeluju na građani racionalnije troše električnu energiju

Japanska vlada pozvala je 35 miliona stanovnika Tokija i okoline da koriste manje struje i upozorila da će snabdijevanje električnom energijom biti otežano zbog toplotnog talasa koji je pogodio zemlju, prenosi BBC.

Ministarstvo privrede, trgovine i industrije očekuje da će značajno skočiti potrošnja struje danas posle podne po lokalnom vremenu.

Preporuka je da se isključe nepotrebna svijetla, a da se koriste klima uređaji.

Zvaničnici su nedeljama upozoravali na mogući nestanak struje zbog porasta temperature.

Tokom vikenda, temperatura u centralnom Tokiju bila je iznad 35 stepeni Celzijusa, dok je u gradu Isesaki, sjeverozapadno od glavnog grada, zabilježeno rekordnih 40,2 stepeni.

Kako navodi BBC, za Japan to je bila najviša temperatura do danas zabilježena u junu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.