Jednostavan trik da lubenicu učiniti još sočnijom
ilustracija

Neodoljivi slatkasto-slani ukus

Jednostavan trik da lubenicu učiniti još sočnijom

Kraljica ljeta, osvježavajuća i sočna lubenica mnogima je omiljeno voće kada je vruće. Uz jedan dodatak koji sigurno imate u kuhinji lubenica će postati još sočnija i ukusnija.

Fina lubenica ljeti donosi veliko osvježenje, a volimo je i zato što hidrira organizam.

Kad god vam je potreban niskokaloričan obrok, najbolje što možete napraviti jeste posegnuti za lubenicom koju ste rashladili u frižideru.

Uz jedan neočekivani dodatak lubenica će postati još ukusnija i sočnija: narezane komade lubenice jednostavno začinite s malo soli.

Možda vam zvuči čudno soliti vodenastu voćku kao što je lubenica, ali sjetite se klasične italijanske kombinacije dvije namirnice koje idu savršeno jedna s drugom – slani pršuta i dinja.

Osim što će lubenici dati neodoljivi slatkasto-slani ukus, so će zapravo dodatno naglasiti slatkoću lubenice, zbog koje ćete voćnu kraljicu ljeta još više zavoljeti.

 

Izvor: Zadovoljna.hr
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.