Osvježavajuća poslastica: Kolač sa keksom i breskvama
Ilustracija

Recept

Osvježavajuća poslastica: Kolač sa keksom i breskvama

Ukusno, osvježavajuće, a i lako se priprema...

Sastojci:

1 kutija keks
100 ml mlijeka
250 ml slatke pavlake
200 g kisele pavlake (20% mm)
3 kašike šećera u prahu
100 g bijele čokolade
50 g mljevene plazme
300 g breskve

Za preliv:

100 g bijele čokolade
50 ml slatke pavlake


Priprema:

Keks umakati u mlijeko i poređati u srednji pleh.

Slatku pavlaku umutiti. Posebno sjediniti kiselu pavlaku sa šećerom u prahu. Bijelu čokoladu otopiti na pari, dodati je u slatku pavlaku i sjediniti. Zatim dodati kiselu pavlaku i mljeveni keks.

Dobro izmiješati sastojke. Breskve oljuštiti, isjeckati na kockice i dodati u smesu, izmiješati i staviti fil preko složenog keksa. Poravnati špatulom i odložiti u frižider dok pripremite preliv.

Za preliv istopiti čokoladu sa slatkom pavlakom na tihoj vatri, pa lagano preliti preko kolača. Kolač staviti u frižider na nekoliko sati, najbolje preko noći.

Izvor: Vijesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.