Lufthanza ukida skoro 3 000 letova
ilustracija

Lufthanza ukida skoro 3 000 letova

Grupa avio-kompanija će smanjiti letove na visokofrekventnim domaćim i unutarevropskim letovima gdje su dostupna alternativna prevozna sredstva, a samo kompanija Lufthanza najavila je planove da ovog ljeta ukine ukupno skoro 3.000 letova u svojim čvorištima u Frankfurtu i Minhenu, objavio je specijalizovani sajt Simple Flying.

Njemački avioprevoznik odlučio je da koncentriše svoje rezove na letove na kratkim i srednjim razdaljinama koje imaju mnogo alternativnih opcija za putovanja, a cilj je da obezbIjedi što manje uticaja na sezonske letove u vrijeme godišnjih odmora.

To smanjenje će takođe uticati na brend podružnice grupe Eurovings.

Ranije ovog mjeseca, Lufthanza je otkazala skoro 1.000 letova tokom ljeta zbog nedostatka osoblja.

Ti letovi obuhvatali su oko 900 domaćih i unutarevropskih letova iz njegovih čvorišta u Frankfurtu i Minhenu a, rute su se odnosile uglavnom na vikend, dok se većina otkaza dešavala petkom, subotom i nedjeljom.

Tim rezovima bilo je obuhvaćeno oko pet odsto letova vikendom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.