Vojinović održao sastanak sa roditeljima djece sa posebnim obrazovnim potrebama
Foto: Ministarstvo prosvjete

Vojinović održao sastanak sa roditeljima djece sa posebnim obrazovnim potrebama

Ministar prosvjete Miomir Vojinović i državni sekretar Zejnel Klimenta razgovarali su danas sa roditeljima djece sa posebnim obrazovnim potrebama, koji su protestovali ispred zgrade Vlade Crne Gore.

Vojinović je razgovarao  sa njima o mogućnostima da se poboljša položaj u društvu osoba sa autizmom.

"Roditelji su između ostalog, iskazali zabrinutost statusom asistenata u nastavi, s obzirom na potrebe djece za njima" navodi se u saopštenju.

Na sastanku je, kako se navodi, bilo riječi i o ulozi asistenata u nastavi, koliki značaj oni imaju za djecu koja su obuhvaćena inkluzivnim obrazovanjem, te regulisanju njihovog radnog statusa.

Ministarstvo prosvjete pokazalo je i do sada spremnost na saradnju sa svim grupama uključenim u vaspitno obrazovni proces.

 Vojinović je ponovio spremnost za nastavak saradnje  i želju da se, u okviru zakonskih mogućnosti, radi na rješavanju ovih i sličnih problema.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.