Nada crnogorskog tenisa: Četrnaestogodišnja Iva Lakić iz Podgorice niže uspjehe na ITF turnirima
Iva Lakić

"San mi je da budem prva teniserka na WTA listi"

Nada crnogorskog tenisa: Četrnaestogodišnja Iva Lakić iz Podgorice niže uspjehe na ITF turnirima

Četrnaestogodišnja Iva Lakić iz Podgorice već duže vrijeme niže uspješne nastupe na teniskim turnirima.

Kao zaljubljenica u bijeli sport, tenisom je počela da se bavi od svoje pete godine, a uprkos školskim obavezma, trenira čak šest puta nedjeljno, dnevno u prosjeku oko tri sata.

Da se uloženi trud isplati, svjedoče i uspjesi koji su iza nje.

„Kao jedan od svojih najvećih uspjeha izdvojila bih osvojeni ITF turnir u Skoplju. To je turnir četvrte kategorije do 18 godina. Spomenula bih i ITF turnir u Tirani na kojem sam igrala sa 13 godina, a na kojem sam stigla do finala“, ističe Lakić u razgovoru za Mediabiro.

Ivin san je da jednoga dana bude prva teniserka na WTA listi, kao i da osvoji što više Grend slam titula. Teniser na kog se ugleda jeste Novak Đoković.

„Idol mi je Novak Đoković, još od kad sam bila mala i pokušavam da se ugledam na njega. Volim njegov stil igre, borbenost i želju za pobjedom“, navodi mlada teniserka.

Treningtenis

Ivin idol Novak Đoković

Ivin trener, Ljubomir Čelebić, sa kojim sarađuje već dvije godine, ističe da je Iva možda i jedan od najvećih talenata sa kojim se susreo u svom radu.

„I pored tog njenog velikog talenta, ona je zaista posvećena. Sve radi zbog tenisa i zaista vjerujemo u nju“, kaže trener.

Ljubomirelebi

Čelebić

Budući da je Iva, već sa svojih 13 godina počela da igra ITF turnire, sljedeći cilj je prelazak u jače kategorije.

„Plan nam je da Iva sljedeće godine zaigra na Grend slemovima. To je prilično realan cilj, i vjerujemo da će to tako i biti“, zaključuje Čelebić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.