KCCG: Onkološki pacijenti prioritetni za magnetnu i skener

KCCG: Onkološki pacijenti prioritetni za magnetnu i skener

Onkološki pacijenti Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) imaju prioritet prilikom zakazivanja snimanja na magnetnoj rezonanci i skeneru u Centru za radiološku dijagnostiku, saopšteno je iz najveće zdravstvene ustanove.

"Onkološki pacijenti prioritetni za MR i CT, a uz njih i ostale ranjive grupe imaju pravo prvenstva za laboratorijske nalaze. Da bi ostvarili to pravo, a ukoliko uput za snimanje CT i MR sa terminom koji nije u skladu sa prijedlogom onkologa za kontroni pregled, treba da se jave Zaštitniku prava pacijenata ili direktno osoblju na šalteru u Centru za RTG koji će im zakazati pregled u neophodnom vremenskom intervalu",naveli su iz KCCG.

Uz onkološke pacijente i niz drugih ranjivih grupa ima pravo prvenstva prilikom prijema u Centru za kliničko laboratorijsku dijagnostiku, i to, kako su dodalu, pacijenti koji primaju imunosupresivnu terapiju, pacijenti oboljeli od ulceroznog kolitisa i Kronove bolesti, osobe sa posebnim potrebama i autizmom, trudnice, te pacijenti koji treba da rade Test opterećenja glukozom (OGTT) i specifična testiranja vezana za definisane vremenske intervale.

Pacijenti iz ove ranjive grupe treba da se jave na prioritetni šalter gdje dobijaju sve potrebne usluge što je prije moguće. Nadamo se da ćemo i na ovaj način olakšati pristupačnost i unaprijediti kvalitet usluga koje pružamo - kazali su iz Kliničkog centra.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.