Patrijarh Porfirije i mitropolit Joanikije zajedno na Vidovdan putuju na Gazimestan
Patrijarh Porfirije i Mitropolit Joanikije

Patrijarh Porfirije i mitropolit Joanikije zajedno na Vidovdan putuju na Gazimestan

Patrijarh srpski Porfirije služiće na Vidovdan 28. juna liturgiju u manastiru Gračanica i parastos kosovskim junacima na Gazimestanu, rečeno je Srni u Eparhiji raško-prizrenskoj.

Patrijarh Porfirije prisustvovaće "Vidovdanskom pjesničkom bdeniju“, koje se tradicionalno održava uoči Vidovdana u porti manastira Gračanica.

Na Vidovdan će patrijarh služiti liturgiju u manastiru Gračanica zajedno sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Joanikijem i još 13 episkopa.

Patrijarh srpski će u 13 sati na Gazimestanu služiti parastos kosovskim junacima i svim novostradalnim mučenicima.

Najavljeno je i da će više desetina pripadnika kosovske policijske službe obezbjeđivati okupljanje Srba u Gračanici i odlazak na Gazimestan.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.