Plivačica se onesvijestila i potonula na dno usred nastupa na SP

Anita Alvares, američka plivačica, onesvijestila se tokom nastupa u sinhronom plivanju na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti.

Ovo nije prvi put da se nešto slično dešava Aniti Alvares. Navodno se onesvijestila i tokom kvalifikacija za Olimpijske igre u Barseloni prošle godine.

Tom prilikom je potonula na dno bazena odakle ju je izvukla Andrea Fuentes, njen trener.

"Uplašili smo se svi. Morala sam da uskočim u bazen, jer spasioci nisu reagovali. Kada sam vidjela da ne diše, baš sam se prestravila. Dobra vijest je da je sada sve u redu i da se Anita dobro osjeća", rekla je Fuentes.

Alvaresova je na nosilima odnesena do medicinskog centra, a iz plivačkog tima SAD je uslijedilo saopštenju u kom su istakli da je sa njom sve u redu.

"Samo je imala vodu u plućima. Kada je prodisala sve je bilo okej. Osjećala sam se kao da je prošao cio sat. Drala sam se na spasioce da uskoče u vodu, ali oni nisu čuli ili me nisu shvatili. Nije disala, išla sam što brže kao da je finale Olimpijskih igara", dodala je Fuentes.

Ovaj incident nije obeshrabiro Alvares koja planira da odmara tokom četvrtka i nastupi u petak. Ovo je treće Svjetsko prvenstvo za 25-godišnjakinju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.