"Odnosi Crne Gore i Kosova odlični"

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić razgovarao je danas sa ambasadorkom Republike Kosovo Arianom Zerka Hodžom.

Tokom sastanka, ocijenjeno je da su odnosi Crne Gore i Kosova odlični, te da se baziraju na principima uzajamnog razumijevanja i povjerenja, kao i zajedničkoj evropskoj i evroatlantskoj perspektivi.

"Zajednički je konstatovano da su bilateralni odnosi dvije države osnaženi frekventnim političkim dijalogom i posjetama na najvišem nivou. Na toj liniji, predloženo je da ministar Krivokapić u najskorijem periodu posjeti Prištinu, što bi predstavljalo potvrdu kontinuiteta političkih kontakata. Istovremeno, upućen je i poziv šefici diplomatije Kosova da posjeti Crnu Goru", saopšteno je iz MVPa.

Sagovornici su pozdravili najavljeno održavanje političkih konsultacija između ministarstava vanjskih poslova tokom narednog mjeseca, što se smatra dobrim okvirom za pokretanje inicijativa i jačanje ugovorno-pravne baze.

U kontekstu EU agende, Krivokapić je kazao da Crna Gora podržava evropske aspiracije naših susjeda, te da zagovara uvođenje vizne liberalizacije za Kosovo.

Na sastanku je prenijeta zahvalnost Crnoj Gori što je u prethodnom periodu bezrezervno pružala podršku naporima Kosova da postane član regionalnih i međunarodnih organizacija i institucija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.