VDT: Dokazi nisu doveli do osumnjičenog za ubistvo Šakovića, velika vjerovatnoća da pronađeni otisak neće biti prepoznat u bazi podataka
Ubistvo u Budvi nastavak rata crnogorskih klanova

VDT: Dokazi nisu doveli do osumnjičenog za ubistvo Šakovića, velika vjerovatnoća da pronađeni otisak neće biti prepoznat u bazi podataka

Prikupljeni dokazi nijesu doveli do identifikacije ubice koji je naočigled brojnih građana u petak veče u budvanskom lokalu "Korkovado“ likvidirao visokopozicioniranog člana škaljarskog klana Milića Minju Šakovića iz Podgorice.

To je Pobjedi saopšteno iz Višeg državnog tužilaštva, koje je formiralo predmet zbog krivičnog djela teško ubistvo, izvršeno na štetu Šakovića u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Predmet se nalazi u fazi izviđaja, tokom kojeg je od strane tužilaštva, u saradnji sa Upravom policije, obavljen uviđaj lica mjesta, izuzeti su svi pronađeni tragovi i predmeti, takođe od strane tužilaštva naložena je obdukcija tijela, donijete su naredbe za vještačenje svih predmeta izuzetih sa lica mjesta, obavljeno je više pretresa, te saslušano više lica u svojstvu svjedoka, čija saslušanja se i danas nastavljaju, a sve u cilju rasvjetljavanja predmetnog krivičnog djela i identifikacije izvršilaca istog, s obzirom na to da do sada prikupljeni dokazi nijesu doveli do identifikacije izvršilaca ovog krivičnog djela", navodi se u saopštenju koje potpisuje rukovoditeljka i portparolka Lepa Medenica. 

Kako je Pobjeda objavila, pronađeno je mnoštvo tragova, koji su poslati na vještačenje. Ubica je ostavio kačket i košulju koju je nosio u vrijeme izvršenja krivičnog djela, ali se inspektori pribojavaju da će DNK sa odjeće biti neupotrebljiv, jer ga najvjerovatnije nema u crnogorskoj bazi podataka. Utvrđeno je da je u organizaciji likvidacije učestvovala višečlana ekipa, a najzahtjevniji zadatak povjeren je, kako istražitelji tvrde, profesionalcu "sa strane“.

Šaković je sjedio sa bezbjednosno interesantnim osobama koje se u policijskim evidencijama tretiraju kao članovi budvanske kriminalne grupe. Izvori navode da je bio sa Ognjenom Kažanegrom i Vjekoslavom Lambulićem u trenutku kada je ubica prošao pored njihovog stola i ispalio osam hitaca, fokusiran samo na žrtvu.

Šaković je sa bratom Markom osuđen zbog ubistva Podgoričanina Miroja Baošića, koji je likvidiran 2005. godine u sačekuši ispred kuće.

Njegovo ime pominjano je u srpskim medijima u okviru istrage o ubistvu vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi, ali srpski istražitelji ga nijesu zvanično teretili za taj zločin.

Šaković je dva puta izbjegao likvidaciju. Prvi put 8. septembra 2017. godine, kada je u podgoričkom lokalu "Auto-Zeta“ teško ranjen, a stradao je Ivan Nedović, koji je bio slučajna žrtva.

U martu prošle godine crnogorski istražitelji spasili su mu život kada su uhapsili grupu koja ga je pratila i planirala da ga ubije.

Šaković je često boravio u Budvi, gdje je iznajmio restoran "Old Fisherman’s Pub“, gdje je u oktobru 2015. godine ubijen Goran Đuričković.

Minja Šaković je u policijskom dosijeu poznat i po nedozvoljenom držanju oružja, nasilničkom ponašanju i iznudi.

Šaković je bio osuđen na godinu zatvora, jer je sa prijateljem Darkom Lakovićem 2010. pokušao da nelegalno pribavi korist iz magacina firme Ljupčeta Videvskog, odnosno da oduzmu piće vrijednosti oko 12.000 eura. Na teret im je stavljeno krivično djelo iznuda. Samo godinu dana kasnije, osuđen je na pola godine zatvora zbog nasilničkog ponašanja nad porodicom Škrijelj.

Istražitelji su više mjeseci provjeravali porijeklo imovine Šakovića i na kraju obustavili finansijsku istragu protiv njega.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.