Edi Rama: Ja sam Vučićev brat
Edi Rama

"Što se tiče mog prosrpstva ja sam više od toga"

Edi Rama: Ja sam Vučićev brat

Pošto se digla velika medijska pompa oko izjave premijera Albanije Edija Rame da razumije stav Srbije kada je riječ o uvođenju sankcija Rusiji, Rama je odlučio da se oglasi, navodeći da je "brat predsjednika Srbije Aleksandra Vučića".

"Ja sam Vučićev brat, ali moj stav je da nam radikalizovana Srbija nije potrebna, posebno u današnjem kontekstu. A ako vidite količinu smijeha i samoironije kad smo Aljbin Kurti i ja zajedno reći ćete-"Ne, on nije Vučićev već Aljbinov brat". Dozvolite da budem brat i jednima i drugima", kazao je Rama.

Ramino reagovanje dolazi nakon izjave zamjenika premijera Kosova Besnika Bisljimija koji ga je označio kao "prosrpskog političara",

"Što se tiče mog prosrpstva, ja sam više od toga", kaže Rama. 

Poručio je i da sve stranke na Kosovu i Metohiji treba da pojačaju napore da se ovaj dio Evrope integriše, budući da je najzaostaliji.

"Konačno rešenje je priznanje Kosova od strane Srbije i pravičan mir koji pripada kosovskim Albancima", zaključio je on. 

Podsjetimo, premijer Albanije je prije neki dan kazao da Evropa mora shvatiti da je Srbija u mnogo drugačijem položaju vezano za stanje u Ukrajini zbog svoje istorije i posebnih veza sa Rusijom.

On je naveo da vjeruje da bi Srbija vremenom trebalo da uvede sankcije, ali je upozorio da ne treba pritiskati Beograd, koji u velikoj meri zavisi od Moskve u snabdijevanju energentima, da prerano uradi previše.

"To je samoubilačko za njihovu ekonomiju. Previše pritiska Zapada na Srbiju moglo bi da bude štetno po stabilnost regiona Zapadnog Balkana", upozorio je Rama.

Kako je dodao, ponekada „moramo da trpimo druge i razumijemo šta se dešava“.

"Mislim da je Srbija na dobrom putu. Naravno, ne brzinom koju bismo možda željeli. Ali vjerujte mi, drugi scenariji su zaista veoma loši za sve, a posebno za ovaj region", zaključio je Rama.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.