Bajden neće posjetiti Ukrajinu
Džozef Bajden

Bajden neće posjetiti Ukrajinu

Američki predsjednik Džozef Bajden kaže da neće posjetiti Ukrajinu kada kasnije ovog mjeseca otputuje u Evropu na samit sa saveznicima Vašingtona.

Bajden je u obraćanju novinarima rekao i da vjeruje da je velika vjerovatnoća da će Ukrajina postati članica Evropske unije.

Očekuje se da će lideri EU kasnije ove nedelje razmatrati preporuku Evropske komisije da se Ukrajini dodijeli status kandidata, navodi britanska agencija.

Podsjećamo, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je ranije, da bi predsjednik SAD Džozef Bajden trebalo da posjeti Ukrajinu i da izbjeglice, koje su napustile tu zemlju, još ne treba da se vraćaju.

"Mislim da Bajden, kao predsjednik SAD, treba da dođe ovdje i sve vidi svojim očima", izjavio je Zelenski u intervjuu za CNN, koji je dao u aprilu

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.