Toplotni talas ruši rekorde u Evropi, u Njemačkoj najviša temperatura još od 1888. godine
Ilustracija

Toplotni talas ruši rekorde u Evropi, u Njemačkoj najviša temperatura još od 1888. godine

Ekstremna vrućina ruši sve rekorde u Njemačkoj.

Mjerna stanica Kotbus u Njemačkoj “užarila” se danas na visokih 39,2 stepena, što je najviša temperatura ikada izmjerena na ovoj stanici na sjeveroistoku zemlje, 100 km od Berlina, još od 1888. godine.

Cijela Evropa je, inače, izložena prvom ovogodišnjem toplotnom talasu.

I temperature u Španiji i Francuskoj penju se i do 40 stepeni.

U Francuskoj je povećana potražnja za - ventilatorima. Parižani u njima traže spas na visokih 37 stepeni.

Neke zemlje bore se i s požarima.

Stanovnici tri naselja biće evakuisani zbog požara koji je izbio u šumskom predelu u Trauenbrietzenu u Brandenburgu u Njemačkoj.

U Grčkoj ponovo gori na Eviji, koja je prošle godine pretrpjela katastrofu. Vlast je naredila evakuaciju sela kojem se vatra približila na 800 metara od prvih kuća.

Vatra bukti i na istoku Španije. Vatrogasci požare danima pokušavaju da stave pod kontrolu. Lokalno stanovništvo zbog opasnosti evakuisano je i u Kataloniji i na granici s Portugalom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.