Grčka obalska straža spasila 108 migranata, četiri se vode kao nestali
Ilustracija

Grčka obalska straža spasila 108 migranata, četiri se vode kao nestali

Grčke vlasti saopštile su u nedelju da su spasile 108 migranata iz jedrilice koja je pronađena bez kormila i probušenog trupa u Egejskom moru tokom olujnog vjetra, četiri osobe se vode kao nestale.

Spašeni migranti, 63 muškarca, 24 žene i 21 dijete. Izveštaji o jedrilici koja pluta kod nenaseljenog ostrva Delos stigla je do obalske straže sinoć.

Spasioci su jutros uspjeli da odvuku jedrilicu do ostrva kod obližnjeg ostrva Mikonos gdje su migranti bezbjedno prevezeni.

Ministar pomorstva i ostrvske politike Joanis Plakiotakis izjavio je da je obalska straža još jednom spasila živote koje su nemilosrdne mreže za krijumčarenje izložile smrtnoj opasnosti bez i najmanjih zaštitnih mjera.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.