Ministarstvo vanjskih poslova Hrvatske: Nema podataka o pogibiji hrvatskih državljana u Ukrajini, demantujemo ruske navode
Ilustracija

"Apel na uzdržanost od širenja neprovjerenih informacija"

Ministarstvo vanjskih poslova Hrvatske: Nema podataka o pogibiji hrvatskih državljana u Ukrajini, demantujemo ruske navode

Ministarstvo vanjskih poslova Hrvatske kaže da nema podatke da je u Ukrajini poginuo ijedan hrvatski državljanin.

Hrvatsko Ministarstvo vanjskih i evropskih poslova (MVEP) demantovalo je navode ruskog Ministarstva obrane o navodnom velikom broju Hrvata koji su poginuli u odbrani Ukrajine i velikom broju onih koji su dezertirali, javlja Radio Slobodna Evopa.

"MVEP nije upoznat s navedenim informacijama. U prilog tome govori činjenica da Veleposlanstvo RH u Ukrajini od početka ruske agresije na Ukrajinu nije izdalo nijednu sprovodnicu. Stoga, apelujemo na uzdržanost od širenja neprovjerenih informacija osjetljive naravi”, saopštilo je Ministarstvo.

Ministar Gordan Grlić Radman kazao je za "Jutarnji list" kako "zasad Ministarstvo vanjskih poslova ni hrvatska Vlada nemaju informaciju da je u ratu u Ukrajini poginuo ijedan hrvatski državljanin".

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je u petak 17. juna da su od 24. februara u Ukrajini ubijena 74 hrvatska državljanina koji su se borili na strani Ukrajine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.