SNP o formiranju vlasti u Beranama: Odgovorićemo recipročno na lokalnom i na državnom nivou
Socijalistička narodna partija

SNP o formiranju vlasti u Beranama: Odgovorićemo recipročno na lokalnom i na državnom nivou

Socijalistička narodna partija žali zbog odluke da se u Beranama formira slaba i nestabilna vlast koju će činiti grupacije i pojedinci koji jedni o drugima misle sve najgore i koji nijesu sposobni da upravljaju u korist građana Berana. Dovoljno je poređati iskustva zajedničkog rada novih konstituenata vlasti u Beranama i u drugim opštinama, pa vidjeti da su oni jedni sa drugima kao rogovi u vreći i da njihov dogovor u Beranama neće izaći na dobro, saopšteno je danas nakon sastanka predsjedništva te partije.

"DF i Demokrate su za manje od godinu i po dana u Budvi upropastili ubjedljivu pobjedu nad DPS-om i sada se tamo mora ići na prijevremene izbore. Ne bi li kako tako sačuvali svoje funkcije u Kotoru, Demokrate su u toj opštini kupili dvojicu odbornika DPS-a. Da bi danas u Beranama napravili koaliciju sa Zdravkom Krivokapićem, koga su svi već zaboravili, koji nam je prokockao veliki reformski momenat koji je nastao velikom avgustovskom pobjedom 2020. godine i o kojem ni jedan od novih Zdravkovih partnera nema jednu lijepu riječ da kaže", ukazali su iz SNP-a.

Da stvar bude kako dodaju potpuno apsurdna, svi oni kao u svoga vođu u Beranama, gledaju Marka Milačića koji je svoju stranku potpuno uništio i prije nego što je dobila pravu priliku da se razvije.

"I samo je jedna ideja koja ih je u Beranama integrisala - to je želja da se napakosti SNP-u koji je, da se podsjetimo toga, prvom velikom pobjedom nad DPS-om na izborima 2014. godine upravo u Beranama i najavio procese koji će voditi ka razvlašćivanju DPS-a u cijeloj Crnoj Gori", ukazali su iz SNP-a.

Građane su podsjetili da je, uprkos neviđenim napadima i linču kojem su kako navode bili izloženi, na izborima u Beranama SNP osvojio više mandata nego na izborima prije četiri godine i da su građani Berana time pokazali i da smo dobro upravljali opštinom u prethodna dva mandata i da je odluka da učestvujemo u formiranju manjinske vlade bila dobra odluka.

"Svi relevantni politički subjekti dobro znaju da je SNP politički saveznik koji iznad svega drži do časti, poštenja i korektnog odnosa i da se dosledno držimo dogovora koje postignemo sa našim partnerima. Uvijek smo radili tako da našim saveznicima pomognemo i da ih podržimo ili barem da ih ni jednim svojim postupkom ne oštetimo ili da im ne stvorimo bilo kakvu prepreku u njihovom djelovanju", ukazali su iz SNP-a.

Jučerašnje formiranje vlasti u Beranama smatraju prevarom građana Berana i iznevjeravanjem onih osnovnih demokratskih i ljudskih načela na kojima treba da počiva bavljenje javnim poslovima u jednoj zajednici i odnos prema savezništvu u politici.

Na sve ovo odgovoriće kako i priliči - prema akterima ovog avanturističkog čina u Beranama striktno ćemo se držati principa reciprociteta kako u opštinama,  tako i na državnom nivou.

"Nadležni stranački organi SNP-a sastaće se iduće sedmice i odlučiti o konkretnim mjerama i potezima koje ćemo shodno novim okolnostima preduzeti. Čuvajući sve one ideale i principe zbog kojih je SNP poštovan u politici u Crnoj Gori, nastavićemo da se borimo za politiku koja će počivati na časti i čestitosti i koja će naše društvo i državu da usmjerava naprijed. A orbitu Marka Milačića prepuštamo DF-u, Zdravku i Zdravkovim juniorima", zaključili su iz SNP-a.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.