Đurović: Trka sa sezonom 2019. je u toku, bio bi veliki uspijeh da je stignemo ili nadmašimo
Goran Đurović

Đurović: Trka sa sezonom 2019. je u toku, bio bi veliki uspijeh da je stignemo ili nadmašimo

Ako je suditi sadašnjim pokazateljima, ljetnja turistička sezona biće veoma dobra, optimista je ministar ekonomskog razvoja i turzima Goran Đurović.

U razgovoru za CdM kaže da su pokazatelji za predstojeću sezonu veoma dobri. Objašnjava i zašto to kaže.

“Na dan 10. jun imali smo 60 odsto turista više nego prethodne godine a ino prihoda čak 86 odsto više, skoro na nivou 2019. Trka sa sezonom 2019. je u toku i bio bi veliki uspjeh da je stignemo ili nadmašimo”, navodi ministar.

Jasno poručuje – u svakom slučaju daćemo sve od sebe da se naši gosti osjećaju sigurno i komforno u Crnoj Gori.

Govoreći o tome sa kojih destinacija će nam ovog ljeta dolaziti turisti, ministar Đurović podvlači da je interesantno da ima pojačano interesovanje Zapadne Evrope, Skandinavije i Izraela, što, kako dodaje, govori u prilog tome da Crna Gora postaje prepoznatljiva destinacija koju vrijedi posjetiti.

“Naravno, region ne smijemo zaboraviti pa sam u tom pravcu imao zvanične posjete Srbiji i BIH odakle donosim jako pozitivne informacije o zainteresovanosti njihovih građana i građanki da ljetuju u Crnoj Gori”, napominje.

Na pitanje da li će neradna nedjelja u trgovinama loše uticati na turističku sezonu, ministar za CdM kaže da neradna nedjelja ostaje i dalje na snazi.

“Nije postignut dogovor poslodavaca i sindikata, a đe nema dogovora, odluku donosi sud, tako je ostalo da se Ustavni sud izjasni o neradnoj nedjelji”, zaključio je Đurović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.