Đukanović razgovarao sa Navarom: Nadamo se podršci Španije na našem putu ka EU
Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Đukanović razgovarao sa Navarom: Nadamo se podršci Španije na našem putu ka EU

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović po dolasku u Ohrid, gdje učestvuje na Prespanskom forumu za dijalog 2022., sastao se sa Državnim sekretarom za EU Španije Paskualom Navarom.

Navaro je uz ocjenu o sjajnim bilateralnim odnosima Crne Gore i Španije najavio otvaranje Kancelarije Kraljevine Španije u Podgorici, sa otpravnikom poslova, što cijeni posebno značajnim u susret španskog predsjedavanja EU naredne godine.

On je naglasio da će jedno od glavnih pitanja tokom predsjedavanja biti proširenje uz poruku da će Španija dati sve od sebe da podrži Crnu Goru na tom putu.

"Nadamo se da ćemo ostvariti zajednički napredak i možete računati na našu podršku", istakao je Navaro.

Đukanović je kazao da Crna Gora veoma poštuje podršku Španije evropskoj perspektivi Crne Gore i regiona.

Crna Gora, ističe Đukanović, nastoji da bude odgovoran partner, promoter evropskih vrijednosti i multikulturalizma, sa visokom podrškom građana za članstvo u EU, uprkos značajno pogoršanom stanju u regionu usljed dugotrajućeg hibridnog uticaja trećih strana.

"U tom kontekstu nam je važna i podrška Španije", poručio je Đukanović.

Đukanović i Navaro su se saglasili o potrebi intenziviranja dijaloga na najvišem nivou, uz ocjenu o već veoma dobrim i bliskim odnosima Predsjednika Crne Gore i premijera Španije Sančeza, koji će imati priliku za susret naredne nedjelje u Briselu i krajem mjeseca na Samitu NATO u Madridu.

Obostrano je iskazana spremnost za jačanje saradnje u svim oblastima, posebno ekonomiji, što će osnažiti veze dvije države čiji su diplomatski odnosi uspostavljeni na današnji dan prije 16 godina.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.