Zaustavljen šverc kokaina u Trstu, uhapšen državljanin Crne Gore
Ilustracija

Mediji iz Italije prenose

Zaustavljen šverc kokaina u Trstu, uhapšen državljanin Crne Gore

Neki od uhapšenih tokom velike istrage koja je dovela do jedne od najvećih zapljena kokaina ikada sprovedenih u Italiji odlučili su da priznaju djelo, dajući time istražiteljima odličan razvoj događaja za nove tragove. To je za "TriestePrime" izjavio šef tužilaštva u Trstu Antonio De Nicolo. Proces vodi sudija za istragu Marko Kazavekija a među uhapšenima je i crnogorski državljanin.

Istraga je prekinula dotok kolumbijskog kokaina koji je dopreman u Trst. Navodi se da je otkriveno preko četiri tone droge, kroz 19 kontrolisanih isporuka u dvije različite faze operacije. 

Prema pisanju pomenutog portala, uhapšeni su srpski državljanin Milan Miljenović, Castano Catano Ramon Abel, Lazzarato Adriano (Venecija), Ugo Mascioli (Bari), Sava Savov i Božidar Božilov (Bugarska), Ujla Renato (Albanija), Cirjau Constantin (Moldavija), Enri i Ervin Hardoli (Albanija), Luca Bellio, Antonio Prudente, Angel Maria Martinez, Altin Lleshaj, Denis Kacaj, Moreno Demaj, Giuseppe Giorgi, Francesco Megna, Ernesto Rizzo, Saša Radivoje Vučković (Srbija), Erguen Isik, Slovenci Ales Krasovec i Matjaž Razek, Đorđe Kotlaja (Crna Gora).

"Među imenima uhapšenih je i tridesetrogodišnjak srpskog porijekla Saša Vučković. Uhapšen je u Zagrebu, oduzeti su mu telefoni, laptop i automobil Škoda, iako je javnosti na Balkanu poznat po tome što je 2010. godine u Beogradu oteo sina jednog poznatog biznismena. Jedan od Vučkovićevih poslovnih partnera (M.M. inicijali) prije nekoliko godina završio je u zatvoru jer je organizovao isporuku 38 kilograma kokaina iz Perua u Hrvatsku u periodu od 2005. do 2009. godine", piše italijanski portal. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.