Nakon četiri dana dječak spašen iz bunara
Foto: Tviter

Indija

Nakon četiri dana dječak spašen iz bunara

Desetogodišnji Rahul Sahu iz centalne Indije pao je u petak u bunar dok se igrao u dvorištu kuće, a akcija njegovog spašavanja trajala je četiri dana.

Bunar u koji je upao bio je dubok 24 metra, a operacija spašavanja bila je posebno teška s obzirom na to da je dječak imao oštećenje sluha i govora te je morao hitno dobiti kiseonik.

Za iskopavanje tunela pored bunara korišteni su zemljane mašine i dizalice za iskopavanje, a u akciji su pomogle državne agencije za katastrofe i vanredne slučajeve.

Na kraju, nakon 100 sati, Sahu je bezbjedno spašen zahvaljujući neumornim naporima spasilačkih timova.

Šef lokalne uprave okruga, rekao je novinarima da je dječak prilikom izvlačenja bio "živ, ali slab" i da je "hitno prebačen u superspecijalnu bolnicu" u obližnjem okrugu.

"U istoj bušotini viđena je zmija, ali dječak je pokazao primjer hrabrosti i ostao miran tokom operacije", dodao je on.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.