Nova pucnjava u Americi: U Kaliforniji ubijene tri osobe, među ubijenima dva policajca

Nova pucnjava u Americi: U Kaliforniji ubijene tri osobe, među ubijenima dva policajca

Tri osobe - dva policajca i jedan osumnjičeni, poginule su u pucnjavi u gradu El Montiu u južnoj Kaliforniji, saopštile su vlasti, dodajući da su policajci upucani na dužnosti dok su odgovarali na izvještaj o mogućem ubodu nožem.

Do pucnjavnje  je došlo kada je policijska uprava El Montiu reagovala na moguće ubadanje nožem, navodi se u saopštenju policije.

Dvojica policajaca koji su upucani prebačeni su u Medicinski centar gdje su preminuli od zadobijenih povreda, saopštile su vlasti.

Osumnjičeni za pucnjavu, neidentifikovani muškarac, takođe je ubijen tokom razmjene vatre, saopštilo je odeljenje šerifa okruga Los Anđeles.

Imena ubijenih nisu saopštena. Lokalni medij KTLA javio je da je jedan od policajaca 22-godišnji veteran policijske uprave El Monte, dok je drugi bio pripadnik policijskih snaga manje od godinu dana.

"Grad El Monti je tužan i šokiran zbog večerašnje tragične pucnjave u kojoj su poginula dva naša policajca", dodaje se u saopštenju policije.

Odeljenje šerifa okruga Los Anđeles istražuje incident. 

Nasilje oružjem u Sjedinjenim Američkim Državama je pod lupom nakon prošlomjesečne pucnjave u osnovnoj školi u Juvaldeu u Teksasu,  u kojoj je poginulo 19 djece i dvoje nastavnika, i pucnjave u supermarketu u Bafalu u Njujorku, u kojoj je ubijeno 10 ljudi.

Masovna pucnjava u Juvaldeu i Bafalu podstakla je nove napore u američkom Kongresu da donese strožije savezne zakone o kontroli oružja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.