Veliki požar u Arizoni izazvao kamper koji je bacao zapaljene rolne toalet papira
Foto: USA Today

Veliki požar u Arizoni izazvao kamper koji je bacao zapaljene rolne toalet papira

Vatrogasci su u blizini Flagstafa, u Arizoni, u utorak treći dan gasili veliki požar proširen vjetrom koji je izazvao evakuaciju stanovnika iz stotina obližnjih kuća, a vlasti su uhapsile muškarca za kojeg se sumnja da je izazvao požar dok je kampovao u tom području, objavio je Reuters.

Požar na gasovodu zahvatio je više od 20.000 hektara otkako je izbio u nedelju, nekoliko kilometara sjeverno od Flagstafa, slikovitog grada sa oko 75.000 stanovnika.

Od utorka je, navodi se,  plamen nastavio da se širi uglavnom nekontrolisano iako su vatrogasci istakli da su ekstremni vjetrovi dovoljno oslabili, a što omogućuje da se pri gašenju požara koriste i kanaderi.

Na vrhuncu opasnosti od požara, za ljude iz više od 2.100 domova određena je obavezna evakuacija, a potvrđeno je da je najmanje jedna kuća izgorela.

Vlasti su, inače, saopštile da muškarac kojeg su uhapsili ima 57 godina i da je kampovao na tom području. Požar je vjerovatno izazvao tako što je bacao zapaljeni toalet papir.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.