Salata od samo dva sastojka sprječava nastanak krvnih ugrušaka

Salata od samo dva sastojka sprječava nastanak krvnih ugrušaka

Studija je pokazala da 54 odsto odraslih nije svjesno da kombinovanje različitih namirnica može biti od koristi za njihovo zdravlje. Ako želite da snizite krvni pritisak i spriječite stvaranje krvnih ugrušaka, pomiješajte grožđe sa lukom.

Crno grožđe, bogato moćnim antioksidansima - polifenolima, pomaže u prevenciji kardiovaskularnih bolesti, raka i neuroloških poremećaja, ali ako se jede sa lukom, savjetuje poznati britanski nutricionista Rob Hobson, može da spriječi stvaranje krvnih ugrušaka i unaprijedi zdravlje kardiovaskularnog sistema.

"Često i ne znamo da hranom stvaramo povoljne sinergije za zdravlje. Sa biološke tačke gledišta, tijelu su potrebne sinergije da bi pravilno funkcionisalo. Sinergija hrane je definisana načinom na koji određene namirnice i hranljive materije koje sadrže rade zajedno kako bi pružile zdravstvene koristi veće od koristi jedne namirnice", kaže Rob Hobson, koji redovno piše blog na svojoj veb stranici kako bi obrazovao o vitaminima i drugim hranljivim materijama.

Našem tijelu su potrebne za optimalno funkcionisanje.

Istraživanje je pokazalo da 54 odsto odraslih nije svjesno da kombinovanje različitih namirnica može biti od koristi za njihovo zdravlje, dok 31 odsto nikada ne razmišlja o miješanju namirnica kako bi iz hrane dobili više. Međutim, 54 odsto ispitanika u ovoj studiji smatra da njihovoj ishrani nedostaju ključni vitamini ili hranljivi sastojci.

Rezultati istraživanja

Salate od plavog sira i grožđa sa crvenim lukom, pokazuju da štiti zdravlje srca, normalizuje krvni pritisak i jača cirkulaciju.

Crno grožđe je bogato polifenolnim antioksidansom katehinom koji pomaže u prevenciji kardiovaskularnih bolesti, raka i neuroloških poremećaja i kontroli težine. Zajedno, luk i grožđe sprječavaju stvaranje krvnih ugrušaka i jačaju zdravlje kardiovaskularnog sistema.

Istraživanja su pokazala da ova kombinacija pomaže u jačanju kardiovaskularne zaštite poboljšavajući cirkulaciju, prenosi B92.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.