Abazović sa predsjedavajućim OEBS-a: Imamo vidljive rezultate u svim segmentima
Foto: Vlada Crne Gore

Abazović sa predsjedavajućim OEBS-a: Imamo vidljive rezultate u svim segmentima

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović sastao se danas sa ministrom vanjskih poslova Poljske Zbignjevom Rauom koji boravi u posjeti Crnoj Gori u svojstvu predsjedavajućeg Organizacijom za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS).

"Crna Gora nastavlja sa reformama i Vlada na tom putu daje vidljive rezultate. Dijelimo vrijednosti OEBS-a koje se tiču daljeg institucionalnog jačanja, zaštite i osnaživanja ljudskih i manjinskih prava”, kazao je Abazović i istakao da se dobra saradnja Crne Gore i OEBS-a potvrđuje kroz redovan dijalog i posjete na visokom nivou.

Predsjednik Vlade Dritan Abazović je izrazio uvjerenje da OEBS, kao najinkluzivnija bezbjednosna regionalna organizacija, može značajno doprinijeti uspostavljanju dijaloga i smanjenju tenzija kako bi se zaustavio rat u Ukrajini.

Predsjedavajući OEBS-a i ministar vanjskih poslova Poljske Zbignjev Rau kazao je da ruska agresija na Ukrajinu predstavlja ozbiljan izazov za OEBS-ove principe.

OEBS je nastao sa ciljem da spriječi ratove i vojne sukobe. Trebalo bi da ga vratimo njegovoj prvobitnoj namjeni, kazao je ministar Rau.

On je dodao da, bez obzira na složen geopolitički i bezbjednosni trenutak, proces proširenja Evropske unije ne smije stati, te da Crna Gora može računati na snažnu podršku Poljske u procesu evropskih integracija.

Abazović je naglasio i da je Crna Gora zahvalna OEBS-u za podršku u oblastima demokratizacije, ljudskih prava, vladavine prava i medija.

Sagovornici su se saglasili da je saradnja sa Misijom OEBS-a u Podgorici dala konkretne rezultate i pomake koji su važni za unutrašnje reforme.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.