Zelenski: Ukrajinska zastava vijoriće se opet iznad Krima
Volodmir Zelenski

Zelenski: Ukrajinska zastava vijoriće se opet iznad Krima

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski svojim je sunarodnicima obećao da će vratiti poluostrvo Krim koji je pripojila Rusija.

"Ukrajinska zastava opet će se vijoriti iznad Jalte i Sudaka, iznad Džankoja i Jevpatorije“, kazao je Zelenski u videoporuci objavljenoj u ponedeljak uvečer u Kijevu. "Naravno, oslobodićemo naš Krim.“

Ruska vojska je to crnomorsko poluostrvo okupirala 2014. kada je Ukrajina bila ranjiva zbog promjene vlasti i nije mogla da pruži otpor. Nakon toga, održan je međunarodno nepriznat referendum i Krim je pripojen Rusiji.

Zelenski je uvek zagovarao vraćanje poluostrva, ali je rijetko to postavljao kao ratni cilj.

Predsjednik je pozvao ukrajinske građane da ostanu u kontaktu s djelovima zemlje poput Donecka i regije Harkov koje je okupirala Rusija. Tvrdi da će ta područja u budućnosti biti oslobođena.

"Kažite im da će ukrajinska vojska definitivno doći“, poručio je.

U istočnom Donbasu, tvrdi Zelenski, vojska je pod pritiskom. Hitno im je potrebna modernu artiljeriju od svojih stranih partnera, dodao je.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.