DPS Žabljak: Uskraćivanjem sredstava iz kapitalnog budžeta, Krivokapićeva vlada onemogućila izgradnju saobraćajnog puta u mjestu Tepca
Demokratska partija socijalista

DPS Žabljak: Uskraćivanjem sredstava iz kapitalnog budžeta, Krivokapićeva vlada onemogućila izgradnju saobraćajnog puta u mjestu Tepca

Jutrošnja blokada saobraćajnog puta u mjestu Tepca, odraz je volje mještana koja je izazvana nužnom potrebom za putem, koji u današnjim okvirima civilizacijskog dostignuća, sasvim sigurno predstavlja jedan od osnovnih uslova života svakog čovjeka, saopšteno je danas iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista na Žabljaku.

Znajući da se već duže vrijeme kuburi sa ovim problemom, u potpunosti kako navodi razumiju potrebu svih mještana za realizaciju ove saobraćajnice.

"Međutim, moramo istaći da ovaj putni pravac nije urađen iz prostog razloga jer je prethodna vlada uskratila sredstva za izgradnju kako ovog, tako i drugih infrastrukturnih projekata koji su bili planirani i ugovoreni kapitalnim budžetom. Osim ovog ukazivanja, podsjetićemo da je u opštini Žabljak, 2018. godine, kada je glavni stožer vlasti sa državnog nivoa bila naša partija, realizovano gotovo 3 miliona eura investicija, a da je za 2021. godinu, Krivokapićeva vlada, opredijelila svega 150.000 eura. Na taj način naša opština ostala je bez ozbiljnijih sredstava kojim bi se eventualno realizovale nove investicije u cilju stvaranja boljeg kvaliteta života za naše sugrađane", ukazali su iz DPS-a na Žabljaku.

Upravo i taj podatak kako navode govori u prilog nedostatku razvojne politike 42. Vlade Crne Gore, ali i nedostatku strateškog pristupa razvoja kako Žabljaka i sjevernog regiona, tako i čitave Crne Gore.

"Ipak, sa tim u vezi, u najskorijem periodu od nove vlade očekujemo da će u saradnji sa opštinskim rukovodstvom, krenuti sa modernizacijom navedenog putnog pravca prema Radovan luci, što je osim za žitelje, prijeko potrebno i za dalju kvalitetniju valorizaciju turističke ponude samog kraja", zaključili su iz OO DPS-a na Žabljaku.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.