Milo Đukanović

Đukanović razgovarao sa Kostićem i Lekićem

"Neophodno voditi socijalni dijalog u skladu sa evropskom praksom"

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je predsjednika Crnogorskog udruženja poslodavaca prof. dr. Vasilija Kostića i predsjednika Upravnog odbora Jovana Lekića koji su prezentovali misiju i ciljeve Udruženja i predočili ambiciju članstva u Socijalnom savjetu, kao reprezenta crnogorskih preduzeća u njemu, kako bi na taj način dali doprinos razvoju i unapređenju socijalnog dijaloga na novim osnovama.

"Crnogorsko udruženje poslodavaca predstavlja izraz snažne potrebe crnogorskih preduzeća za promjenom u vođenju socijalnog dijaloga i drugačijem tretiranju crnogorskog biznis sektora u njemu. Udruženje trenutno objedinjuje članstvo najvećih crnogorskih kompanija sa preko 2,3 milijarde eura prihoda i više od osamnaest hiljada zaposlenih, koji s pravom očekuju promjene u pomenutom pravcu", istakli su predstavnici Udruženja.

U obostrano korisnom razgovoru, sagovornici su se saglasili da je neophodno voditi socijalni dijalog na novim unaprijeđenim osnovama, u skladu sa savremenom evropskom praksom i time dodatno unaprijediti društveno-ekonomski i socijalni razvoj Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.