SD Berane: Zbog DF-a i Demokrata, da se ubuduće bira dva predsjednika opštine

SD Berane: Zbog DF-a i Demokrata, da se ubuduće bira dva predsjednika opštine

Genijalnost beranskih političkih eksponenata vlasti ne poznaje granice pa je tako Berane, poslije Budve, drugi grad, vjerovatno u istoriji političke teorije i prakse u kojem je uspostavljen institut "rotirajući predsjednik opštine". To, dakle, znači, da se mandat predsjednika opštine dijeli na dvije ličnosti koje će tu poziciju obnašati po dvije godine. Cinici bi zaključili da je u pitanju obezvređivanje i degradacija najznačajnije lokalne političke funkcije. I bili bi u pravu, navode Socijaldemokrate Berane.

"Kako bismo im olakšali eventualne buduće slične situacije, predložićemo da se od sada, na izborima bira  dva predsjednika opštine. Ali smo sigurni da im, uzevši u obzir gramzivost za funkcijama, ni to ne bi bilo dovoljno", saopštio je SD.

Tvrde da u "ekonomski opustošenoj sredini kakva je Berane,  koju ni najreferentniji stručnjaci ne mogu izvući iz tekuće kataklizme  kada bi imali na raspolaganju značajno duži period, DF i Demokrate, zvučeći krajnje ozbiljno, ističu da će za dvije plus dvije godine, unaprijediti loše stanje u gradu, koje su, pritom, sami izazvali".

Osim što se, kako primjećuju Socijaldemokrate, igraju sa zdravim razumom građana, ovakav razvoj događaja znači da po ko zna koji put očekuje izgubljeno dragocjeno vrijeme i da se nastavlja propadanje ovog grada. 

"Socijaldemokrate će, kao na državnom tako i na lokalnom nivou nastaviti da budu najrigidniji kritičari ovakvog i sličnih neozbiljnih ponašanja i kao i do sada stalno ukazivati na katastrofalnu politiku koju će nam zasigurno demonstrirati novoformirana većina", naveli su u saopštenju Socijaldemokrate Berana.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.