Đoković treći, Medvedev prvi teniser svijeta
mEDV

Đoković treći, Medvedev prvi teniser svijeta

Srpski teniser Novak Đoković pao je za dvije pozicije i na danas objavljenoj ATP listi zauzima treće mjesto čime je prekinuta njegova vladavina svjetskim tenisom od 373 sedmice.

Posle oduzimanja bodova sa Rolan Garosa, Đoković je treći sa 6.770 bodova, a ispred njega su Rus Danil Medvedev i Njemac Aleksander Zverev.

Medvedev, koji je započeo četvrtu nedelju na prvom mjestu, ima 7.950 bodova, dok je Zverev prvi put u karijeri na drugoj poziciji sa 7.075 bodova.

Iza vodeće trojke je Španac Rafael Nadal koji ima samo 245 bodova manje od Đokovića, dok su Kasper Rud i Stefanos Cicipas zamijenili mjesta, pa je sada Norvežanin peti, a Grk šesti teniser svijeta.

Do desete pozicije su još i Španac Karlos Alkaras, Rus Andrej Rubljov, Kanadjanin Feliks Ože-Alijasim i Italijan Mateo Beretini.

Najveći skok među najboljih 100 na svijetu upisao je Britanac Endi Marej koji je posle plasmana u finale turnira u Štutgartu napredovao za 21 poziciju i sada je na 47. mestu.

ATP lista:

1. Danil Medvedev (Rusija) 7.950 bodova
2. Aleksander Zverev (Njemačka) 7.075
3. Novak Djoković (Srbija) 6.700
4. Rafael Nadal (Španija) 6.525
5. Kasper Rud (Norveška) 5.050
6. Stefanos Cicipas (Grčka) 4.945
7. Karlos Alkaras (Španija) 4.893
8. Andrej Rubljov (Rusija) 4.125
9. Feliks Ože-Alijasim (Kanada) 3.895
10. Mateo Beretini (Italija) 3.570

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.