"Tradicija ukusa" obilježila početak ljetnje turističke sezone u Podgorici

Glavni grad i Turistička organizacija Podgorice (TO) organizovali su manifestaciju „Tradicija ukusa“ na gradskoj plaži u Rogamima. Sugrađani i posjetioci plaže bili su u prilici da degustiraju tradicionalne crnogorske proizvode.

Direktorica TO Podgorica Irena Rogošić  kazala je da su Glavni grad i TO Podgorice još prošle godine pokrenuli manifestaciju „Tradicija ukusa“  koja je je naišla na veliko interesovanje  sugrađana.

„Zato smo odlučili da i ove godine istu organizujemo svakog mjeseca na različitim lokacijama u gradu. Za plažu u Rogamima smo se odlučili uz želju da obilježimo početak ljetnje turističke sezone i promovišemo gradska kupališta, a u skladu sa nazivom manifestavije na trpezi se mogu naći razni tradicionalni crnogorski specijaliteti. Sa nama je danas i  sportsko društvo „Kajak sport Podgorica“ pa posjetioci mogu uživati u vožnji kajakom".

Vonjakajakom

Ona je najavila sljedeću manifestaciju u organizaciji TO Podgorice koja će se organizovati u četvrtak 16. juna u susret „Međunarodnom danu joge“.

„TO Podgorice će organizovati tradicionalnu manifestaciju „Joga u prirodi“ u Njegoševom parku u saradnji sa joga školama iz Podgorice“, kazala je Rogošić.

Kada su u pitanju aktivnosti u inostranstvu, Rogošić je najavila da će TO Podgorice učestvovati na festivalu gastronomije Kousina 2022. u Grčkoj na poluostrvu Halkidiki.

„Tamo je jedna sedmodnevna tematska cjelina posvećena upravo crnogorskoj gastronomiji. Učestvovaćemo i na festivalu hrane u Londonu polovinom jula a 21. juna zajedno sa Nacionalnom turističkom organizacijom i drugim lokalnim turističkim organizacijama i predstavnicima turističke privrede imaćemo promotivni nastup u Istanbulu gdje ćemo predstaviti našu ponudu za predstojeću turističku sezonu. Ovo je jako važno  tržište za nas budući da tokom cijele godine Podgorica bilježi  veliki broj posjeta turskih državljana. Veliki broj direktnih linija svaodnevno iz Podgorice i Tivta prema Istanbulu povezuju nas  ne samo sa ovom destincijom već i sa drugim značajnim turističkim destinacijama širom svijeta”,kazala je direktorica TO Podgorica.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.