Krivokapić odbio da podrži pokret
Zdravko Krivokapić

Krivokapić odbio da podrži pokret "Evropa sad" Milojka Spajića i Jakova Milatovića

Bivši ministri Milojko Spajić i Jakov Milatović uskoro će zakazati osnivačku konvenciju pokreta Evropa sad, ali kako nezvanično saznaje portal Adria izostaće direktna podrška bivšeg premijera Zdravka Krivokapića.

Naime, prema saznanjima portala Adria Spajić i Milatović su na sastanku sa Krivokapićem tražili od njega da im pruži podršku, što je on odbio i to iz nekoliko razloga.

Prvo, Krivokapić je, navodno, rekao da želi predah od politike. Drugo, i najznačajnije, poručio je bivšim ministrima da ne može da podrži partiju koja se isključivo bavi ekonomskim pitanjima, a da u potpunosti po strani stavlja identitetska pitanja.

Takođe, istakao je da pojedini podržavaoci pokreta Evropa sad su se jasno deklarisali protiv Srpske pravoslavne crkve, što mu je takođe neprihvatljivo.

Osim ovih, jedan od problema u kojem su se našli Spajić i Milatović jeste i činjenica da su lokalni odbori, u onim sredinama gdje su održani izbori, a pokret blizak tadašnjem premijeru i ministrima učestvovali na njima, u nedoumici da li da podrže pokret bez Krivokapića.

Pokret Evropa sad, prema saznanjima portala Adria, planira učešće na svim predstojećim lokalnim izborima, te su zbog toga i ubrzali formalni dio, oko zvaničnog formiranja ove partije.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.