Podrška od prvog čovjeka Evropske narodne stranke

Podrška od prvog čovjeka Evropske narodne stranke

Predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović danas se u Zagrebu sastao s Manfredom Veberom, prvim čovjekom Evropske narodne stranke (EPP).

"Predsjednika evropskih pučana interesovala je situacija u Crnoj Gori, a posebno nakon formiranja nove Vlade, kao i poštovanje manjinskih prava. Veber je iskazao punu podršku Crnoj Gori i njenim nastojanjima da bude članica Evropske unije", saopšteno je iz HGI-ja.

On je izrazio podršku i hrvatskoj nacionalnoj zajednici i čestitao Hrvatskoj građanskoj inicijativi na ministarskoj funkciji u crnogorskoj Vladi, kao i na naporima koje ulaže u očuvanju identiteta Hrvata.

Vuksanović je informirsao sagovornika o političkim promjenama i kazao mu da se Crna Gora vraća na prepoznatljiv put evropskih integracija i nastavlja s reformskim procesima koji su bili u zastoju.

Zajednički je konstatovano  da je od velike važnosti što hrvatska nacionalna manjina ima svojeg predstavnika u izvršnoj vlasti.

Iskazana je obostrana želja da Hrvatska građanska inicijativa pristupi Evropskoj narodnoj stranci, što će se u skoroj budućnosti i procesuirati.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.