Duda: Nije mi poznato da je neko razgovarao sa Hitlerom, zašto se Putinu prave ustupci?
Andžej Duda

"Pozivam svijet i Evropu da odustanu od razgovora sa Rusijom"

Duda: Nije mi poznato da je neko razgovarao sa Hitlerom, zašto se Putinu prave ustupci?

Predsjednik Poljske Andžej Duda kritikovao je što predsjednik Francuske Emanuel Makron i njemački kancelar Olaf Šolc, i pored agresije Rusije na Ukrajinu, dalje razgovaraju sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

"Iznenađen sam zbog svih tih razgovora koji se vode sa Putinom, posebno kancelara Šolca i predsjednika Makrona. Ti razgovori ne donose ništa“, kazao je Duda za njemački dnevnik "Bild“.

On je ocijenio da takvi razgovori prije svega donose legitimitet osobi koja je odgovorna za zločine, koje je ruska vojska počinila u Ukrajini.

Duda je podvukao da je Putin odgovoran za slanje vojske u Ukrajinu.

"Situacija je slična kao i sa Adolfom Hitlerom tokom Drugog svjetskog rata. Da li je neko tokom Drugog svjetskog rata razgovarao na ovaj način sa Hitlerom"?, upitao je predsjednik Poljske.

"Da li je neko govorio da Hitler mora sačuvati ugled? Da se nešto mora učiniti kako ne bi ponizili Hitlera? Takvi razgovori i zahtjevi mi nisu poznati", konstatovao je Duda.

Optužio je njemačku privredu da joj je potpuno svejedno šta se dešava sa Ukrajinom, šta je sa Poljskom.

"Oni kažu želimo poslove, želimo da zarađujemo, a sa Rusijom se mogu praviti poslovi. Želimo da kupimo jeftin gas i uvozimo naftu. Možda njemačka privreda ne vjeruje da bi ruska vojska mogla ponovo proslaviti veliku pobjedu u Berlinu i dio Njemačke zaposednuti. Mi Poljaci znamo da je to moguće. Zato pozivamo svijet i Evropu da ne posluju više sa Rusijom", kazao je Duda.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.