Zelioli i Đukanović: CG ostaje najnapredniji kandidat za članstvo u EU

Zelioli i Đukanović: CG ostaje najnapredniji kandidat za članstvo u EU

Crna Gora ostaje najnapredniji kandidat za članstvo u EU i ako uspije da se vrati na taj put, ostaće pozitivan primjer u regionu, poručio je odlazeći ambasador Italije u Crnoj Gori Luka Zelioli.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović priredio je radni ručak povodom završetka mandata ambasadora Republike Italije u Crnoj Gori Luke Zeliolija.

Đukanović je u ime države Crne Gore uručio ambasadoru Zelioliju visoko državno priznanje, medalju za zasluge, za poseban doprinos učvršćivanju odnosa između Crne Gore i Republike Italije.

Predsjednik je naglasio da je četvorogodišnji Zeliolijev mandat bio veoma plodan za odnose dvije zemlje ističući da su iako u vanrednim uslovima, naročito uzrokovanih pandemijom, ostvareni veoma intenzivni kontakti i aktivnosti.

„Uz zahvalnost i za sadržajno obilježavanje godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa, uputio je na potrebu dalje operacionalizacije Sporazuma o strateškoj saradnji i puno prostora za buduće intenziviranje odnosa“, saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta.

Ambasador Italije je uz zahvalnost za visoko priznanje, kazao da za njega medalja predstavlja veliku čast i priznanje za rad tokom četiri godine, koje su istovremeno bile i period sazrijevanja crnogorske demokratije.

On je pozitivnim ocijenio inkluzivnost nove vlade i konstruktivniju političku klimu u Crnoj Gori, što će pomoći da se Crna Gora vrati na evropski put, koji je bio suspendovan na neki način.

„Uprkos tome, Crna Gora ostaje najnapredniji kandidat za članstvo u EU i ako uspije da se vrati na taj put, ostaće pozitivan primjer u regionu“, poručio je Zelioli.

Đukanović je istakao da je za Crnu Goru izuzetno važno što Italija besprekorno prepoznaje značaj evropske budućnosti regiona.

„Uz najbolje zelje za dalje lične i profesionalne uspjehe, Predsjednik je ambasadoru Zelioliju prenio i odlučnost za nastavak dijaloga dvije zemlje na najvišem nivou i dalji napredak odnosa sa Italijom, istorijskim prijateljem, dragim susjedom i velikom šansom za našu evropsku budućnost“, zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.