Lalošević: Briga o sportistima ključni prioritet Ministarstva
Foto: Ministarstvo sporta i mladih

Lalošević: Briga o sportistima ključni prioritet Ministarstva

Ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević primio je danas predsjednike Karate, Džudo i Biciklističkog saveza, Predraga Perkovića, Jovicu Rečevića i Dejana Popovića. Povod sastanka je finansijska podrška koja je opredijeljena navedenim savezima od strane Vlade Crne Gore, na predlog Ministarstva, u ukupnom iznosu od 205.000 eura.

Lalošević je istakao da ova tri saveza nijesu dobila sredstva za svoje redovne aktivnosti od strane prethodnog organa i da se ne smije više nikada dozvoliti da nacionalni sportski savezi ostanu bez finansijske podrške države, posebno imajući u vidu značaj učešća naših sportista na prestižnim međunarodnim takmičenjima na kojim predstavljaju Crnu Goru.

On je istakao da svaki sport u našoj državi ima samo jedan nadležni savez i da trenutnu normativnu neizvjesnost u finansiranju treba pod hitno promijeniti. Takođe je ukazao da se niko ne smije igrati sa karijerama naših najboljih sportista na način što će im uskratiti sredstva za takmičenja.

Predsjednici Karate, Džudo i Biciklističkog saveza su, uz veliku zahvalnost na podršci Vladi i resornom Ministarstvu, naveli da su na ovaj način spriječene ozbiljnije posljedice po funkcionisanje ovih saveza i otklonjene barijere za učešće sportista na takmičenjima iz agende za 2022.godinu.

Da podsjetimo, na osnovu predloga Ministarstva sporta i mladih i odluke Vlade Crne Gore, Crnogorski olimpijski komitet, Džudo, Karate i Biciklistički savez potpisaće ugovore sa Ministarstvom kojim će biti precizirana međusobna prava i obaveza vezano za predmetno finansiranje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.