Dječak stradao od helijuma iz balona koji su mu za rođendan kupili roditelji
Ilustracija

Dječak stradao od helijuma iz balona koji su mu za rođendan kupili roditelji

Istraga je pokazala da uzrok smrti osmogodišenjeg Luka Ramona Harpera iz Dablina fatalna povreda mozga koja je uslijedila nakon udisanja helijuma iz balona koji su mu kao poklon za rođendan kupili roditelji, pišu britanski mediji.

Roditelji dječaka iz Dablina sada upozoravaju druge porodice da ne dođe do sličnih tragedija, prenosi Nova.rs.

Dječak je proglašen mrtvim u bolnici u Dablinu 2. aprila prošle godine. Njegova majka Hilari rekla je na sudu da se Luk dan ranije igrao na spratu.

Pronašla ga je kako leži sa licem prema podu, bez svijesti, dok je balon bio oko njegove glave.

Prema riječima roditelja, dječaku su uvijek kupovali balone sa helijumom za rođendan, ali nikada nije bilo nikakvog incidenta.

Porodica vjeruje da je Luk vjerovatno probao ponovo da naduva balon, koji je nedelju dana prije toga letio u njihovoj dnevnoj sobi. Vjeruju da se tad onesvijestio, što je dovelo do tragičnog ishoda, navodi Dejli mejl, a prenosi Nova.rs.

Obdukcija je otkrila da je Luk  preminuo od posledica nedostatka kiseonika u mozgu i zbog srčanog zastoja koji je bio uzrokovan udisanjem helijuma iz djelimično naduvanog balona.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.