Dodik u utorak na sastanku sa Lavrovom
Milorad Dodik

Dodik u utorak na sastanku sa Lavrovom

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da će se u utorak, 7. juna, u Beogradu sastati sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovom, a deset dana kasnije sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom u Sankt Peterburgu, javljaju agencije.

"Pritiskaju nas sa svih strana da se priključimo sankcijama protiv Rusije i da tako pokažemo neki svoj entuzijazam. Odlučili smo da to ne učinimo, jer znamo da će ova nepogoda proći i da ćemo morati da sarađujemo i imamo dobre odnose sa Rusijom", rekao je Dodik novinarima u Šipovu.

On je ocijenio da je situacija u BiH danas podijeljena više nego ikada prije, naglašavajući da ne namjerava da pokvari odnose sa Zapadom, iako sa te strane svakodnevno stižu pritisci da se uvedu sankcije Rusiji.

Dodik smatra da će njegovi sastanci sa Lavrovom i Putinom izazvati određene reakcije na Zapadu.

"Moje je da vama obezbijedim stabilnost. Republika Srpska je danas stabilna, pokazuje još jednom da pored silnih nastojanja i na unutrašnjem i spoljašnjem planu zna naći odgovor i ostati stabilna", rekao je Dodik.

Dodik je dobio poziv za učešće na 25. Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu, gdje bi trebalo da razgovara s Putinom.

Ruski šef diplomatije boraviće u Srbiji 6. i 7. juna, gde će sastati sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem i drugim zvaničnicima.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.