Vučinić: Ispitati ulogu Vesne Medenice u privatizaciji hotela
Maksim Vučinić

"Privatizacija sprovedena 2004. godine posebno interesantna ako se zna da je Medenica odbacila sve krivične prijave vezane za taj posao"

Vučinić: Ispitati ulogu Vesne Medenice u privatizaciji hotela "Avala"

Predsjednik skupštinske Komisije za kontrolu privatizacije Maksim Vučinić (Radnička partija) saopštio je za Portal RTCG da bi istražni organi trebalo da ispitaju ulogu uhapšene predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice u privatizaciji hotela "Avala" u Budvi. On je rekao da je ta privatizacija, sprovedena 2004. godine, posebno interesantna ako se zna da je Medenica odbacila krivične prijave kojima je ukazano na nezakonitosti u tom poslu.

"Važno je znati da je u vrijeme privatizacije hotela 'Avala' vrhovna državna tužiteljka Vesna Medenica a da je Ana Kolarević bila predsjednica vijeća Vrhovnog suda, a da je tadašnji premijer Milo Đukanović bio ujedno na čelu Savjeta za privatizaciju, koji je sprovodio privatizaciju. Kao predsjednica vijeća Kolarević je omogućila da se ipak ono što nije moglo da prođe Savjet za privatizaciju sudskim putem dodijeli kompaniji koja je na kraju i kupila hiotel, odnosno firmi Bepler i Džejkobson", kazao je Vučinić.  

On je naveo da je takva sudska odluka donijeta iako je tender bio poništen. 

"Ovo je posebno važno Imajući u vidu da su podnijete kivične prijave protiv aktera, posebno Ane Kolarević i tadašnjeg premijera Mila Đukanovića od nevladinog sektora, a tužilaštvo na čelu sa Medenicom je te prijave odbacilo", kaže Vučinić. 

Činjenica je da je prodaja hotela Avala bila štetan posao po "Budvansku rivjeru", navodi on, i istilče da postoji i osnovana sumnja da je to posao praćen koruptivnim radnjama. 

"Konačnu odluku je na kraju donio sud, odnosno presuda Ane Kolarević koja je tada predsjedavala Vijeću, kojom je 'Avala' i konačno predata biznismenu Zoranu Bećiroviću i Rusima po cijeni od 3,2 miliona eura. Nije poznato na osnovu kakve i čije procjene je Savjet za privatizaciju definisao cijenu od 3,2 miliona eura, jer postoji dokumentacija o procjeni objekata i zemljišta koja je izvršena osam mjeseci prije zaključenja ugovora i koja potvrduje da je vrijednost Avale i vila bila dvostruko veća u odnosu na onu koju je dosudila Ana Kolarević", kazao je Vučinić.

Kako naglašava, posebno bi bilo zanimljivo ispitati i ulogu tadašnje sudije Ane Kolarević u kompletnom poslu naročito ako se ima u vidu da je tadašnja moguća saradnja sa Beplerom kasnije i formalizovana tako što je Kolarević postala pravni zastupnik ove kompanije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.