Nadal: Meč protiv Đokovića magičan i emotivan

Nadal: Meč protiv Đokovića magičan i emotivan

Španski teniser Rafael Nadal rekao je da je meč protiv Novaka Đokovića bio magičan i emotivan, ali da nije ništa osvojio i da se samo plasirao u polufinale Rolan Garosa u Parizu.

"Vrlo težak meč. Novak je jedan od najboljih igrača u istoriji i igrati protiv njega je uvijek sjajan izazov. Jedini način da ga pobijediš je da igraš najbolje što možeš od prvog do poslednjeg poena. Magična noć za mene", rekao je Nadal posle meča.

Nadal je u meču koji se završio jedan sat posle ponoći, pobijedio prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića sa 6:2, 4:6, 6:2, 7:6 i plasirao se u polufinale Rolan Garosa u Parizu.

To je bila 29. pobjeda Nadala u 59 međusobnih duela sa Đokovićem.

"Ovo je bila vrlo emotivna noć za mene. I dalje igram ovakve mečeve. Ali, ovo je samo četvrtfinalni meč, zar ne? Ništa nisam osvojio. Samo sam pružio sebi šansu da se za dva dana vratim na teren i igram još jedno polufinale ovdje na Rolan Garosu. To mi mnogo znači", rekao je Nadal, koji će u petak napuniti 36 godina.

"Naravno, Novak, Rodžer (Federer) i ja imamo zajedničku istoriju. Mnogo važnih mečeva smo do sada odigrali i zbog toga je uvijek posebno i emotivno", dodao je Nadal.

Nadal je posle brojnih problema sa povredama nedavno rekao da bi ovogodišnji Rolan Garos mogao da mu bude poslednji u karijeri.

On će u polufinalu igrati protiv Njemca Aleksandra Zvereva.

Španac je rekorder Rolan Garosa sa 13 trofeja, a sa 21 titulom rekorder je i po broju grend slem trofeja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.